Aleksandra WassoGeneralsekreterarens blogg

Statsrådet Shekarabi och stjärnutredaren Stiernstedt till Famnas årsmöte

690-x-460-px-ardalan-shekarabi
Den 18 maj samlas alla Famnas nya och gamla medlemmar till årsmöte. Utöver sedvanliga förhandlingar och val kommer vi kunna lyssna till Ardalan Shekarabi som är den i regeringen som har tillsatt Välfärdsutredningen. Statsrådet Shekarabi har också ansvar för upphandlingsfrågorna. Där står mycket på spel. Får vi några undantag för idéburen sektor om vinstreglering införs? Kommer regeringen att genomföra de förbättringar som diskuteras på upphandlingsområdet? Hur blir det egentligen med IOP?

goran-stiernstedt.-foto-sten-erik-jensen-mindre
En annan talare är Göran Stiernstedt som är en mycket välmeriterad och intressant utredare. Jag har själv hört honom tala om sin utredning ”Effektiv vård” vid ett par tillfällen och slås av hur pedagogiskt han förklarar mycket komplicerade samband och sjukvårdssystem. Till professionen är han läkare men har arbetat på chefsposter i landsting och SKL i många år.

Kallelse till årsmötet går ut på måndag tillsammans med Famnas verksamhetsberättelse. Kika i postfacket efter en matig skrift med många bilder. Och vik redan nu den 18 maj för Famnas årsmöte.

 

Bilder
Ardalan Shekarabi Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet
Göran Stiernstedt Foto: Sten Erik Jensen LIF (CC BY-NC-ND 4.0)

Senast uppdaterad 2017-03-24

Fler nyheter från Famna