Anders malmstenAktuellt, Idéburet företagande

Stockholms Sjukhem öppnar 42 nya vårdplatser för geriatrisk vård

 

– Vi är väldigt stolta över att få möjlighet att öppna ytterligare 42 vårdplatser. Vi drivs av en vilja att ständigt förbättra vård och omsorg för äldre och är glada att kunna välkomna patienter till den nya verksamheten i mars nästa år, säger verksamhetschef Mats Brådman.

Stockholms Sjukhem har fått ett utökat uppdrag av Stockholms läns landsting. Verksamheten kommer att ta emot patienter från hela Stockholms län i nyrenoverade, moderna lokaler i stiftelsens äldsta sjukhusbyggnad på Kungsholmen.

Stockholms Sjukhem driver sedan tidigare Brommageriatriken, en av Stockholms största geriatriska kliniker. Med det utökade uppdraget kommer den geriatriska verksamheten att omfatta totalt 170 vårdplatser.

– Det finns ett stort behov av vårdplatser i Stockholms län. Vi vill fortsätta att växa och gör det bland annat genom att ta ansvar för att det skapas fler vårdplatser i Stockholm, säger Mats Brådman.

Satsningen innebär att omkring 70 personer – läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och paramedicinsk personal – ska rekryteras till den nya verksamheten.

– Vi tror att många attraheras av möjligheten att vara med och bygga upp en ny verksamhet med småskaliga avdelningar där det finns utrymme för nya arbetssätt. Många uppskattar också att vi är en lagom stor vårdgivare som drivs utan vinstsyfte och att vi satsar mycket både på forskning och på kompetensutveckling, säger Mats Brådman.

För ytterligare information kontakta gärna:
Marianne Spiik, kommunikationschef, telefon 0739-17 74 43
Mats Brådman, verksamhetschef, telefon 070-737 37 89

Här en länk till Stockholms sjukhem

Stockholms Sjukhem drivs och ägs sedan bildandet 1867 av en stiftelse utan vinstsyfte. Stockholms Sjukhem är en privat vårdgivare som driver professionell verksamhet utifrån vårdavtal eller vårdval med kommuner och landstinget i Stockholms län. Stockholms Sjukhem har verksamhet inom palliativ vård, geriatrik, rehabilitering, ASIH (avancerad sjukvård i hemmet), allmänmedicin och äldreomsorg. Det finns även en egen forskningsenhet. Stockholms Sjukhem har drygt 750 medarbetare.

Stockholms Sjukhem är kvalitetscertifierade och miljöcertifierade.

Stockholms Sjukhem är en organisation som drivs utan vinstsyfte och är medlemmar i Famna – en branschorganisation för idéburna aktörer inom vård och social omsorg.

 

(Publicerad 151102)

Senast uppdaterad 2019-08-27

Fler nyheter från Famna