Aleksandra WassoAktuellt, Idéburet företagande

Stockholms Sjukhems äldreomsorg tecknar avtal med Stockholms stad

Famna-medlemmen Stockholms Sjukhem har ingått avtal med Stockholms stad om drift av Hornskrokens vård- och omsorgsboende samt Pensionat Hornskroken på Södermalm från och med 1 februari 2021.

– Vi är mycket glada att ha vunnit upphandlingen och få förtroendet att driva Hornskroken från februari 2021. Vård och omsorg för äldre är en av hörnstenarna i Stockholms Sjukhems verksamhet och stiftelsen planerar för expansion inom detta område. Vi vill bidra till att fler får möjlighet till en individuell äldreomsorg utifrån den enskildes behov, säger sjukhusdirektör Karin Thalén.

– Hornskroken kommer att bli en del av Stockholms Sjukhems äldreomsorg, där vi sedan lång tid driver vård- och omsorgsboende med 102 lägenheter på Kungsholmen, säger verksamhetschef Therese Lindberg.

Hornskrokens vård- och omsorgsboende omfattar 53 platser permanent boende med demensinriktning. Även Pensionat Hornskroken, som omfattar korttidsboende för anhörigavlastning och dagverksamhet med demensinriktning, ingår i uppdraget. Avtalstiden är från och med 1 februari 2021 till och med 31 januari 2024, med möjlighet till förlängning som längst till och med den 31 januari 2032.

Senast uppdaterad 2020-10-22

Fler nyheter från Famna