Aleksandra WassoAktuellt

Stockholms Stadsmission inviger Mötesplats Mariatorget

I S:t Paulskyrkan vid Mariatorget i Stockholm finns det numera en ny typ av verksamhet som drivs helt och hållet av idéburna krafter. Invigningen skedde torsdagen den 8e december med ackompanjemang av Lisa Nilsson, och i DN skrevs det om att det nu öppnas en idéburen mötesplats som vill bidra till en bättre värld.

Mötesplats Mariatorget. Bildkälla: https://www.stadsmissionen.se/motesplats-mariatorget/om-motesplatsen-vid-mariatorget

Stockholms Stadsmission hade tidigare detta som en mötesplats, men efter en renovation är de nu tillbaka i lokalerna och vill med detta skapa en plats för gemenskap och samhällsengagemang där aktivieter och innehål kommer röra sig kring fyra temaområden:

  • Mat och gemenskap
  • Kultur och hälsa
  • Rättigheter och folkbildning
  • Livsfrågor

Här ska fler människor i utsatthet få tillgång till en plats att söka stöd på, och möjlighet att delta i kulturliv och samhällsdebatt. Det är en plats för samtal, gemenskap, kunskapsutbyte, kulturupplevelser och nätverksskapande mellan människor i olika livssituationer.  ​Det kommer bli en dynamisk, inkluderande och hållbar mötesplats för alla som söker förändring i sitt liv eller vill fördjupa sitt samhällsengagemang. Besökaren kan välja att antingen engagera sig i aktiviteterna som erbjuds, eller söka sig till platsen för stillhet, helt utan krav på delaktighet.

För att läsa mer om satsningen kan ni följa denna länk!

Senast uppdaterad 2023-01-30

Fler nyheter från Famna