Anders malmstenAktuellt, Kvalitet och utveckling, Medlemsnyheter

Storsatsning på eHälsa

 

I början av januari samlades alla verksamheter för start av projektet, och på bilden finns personal från Stockholms Sjukhem.

Viktoria Loo Skyman är ansvarig för projektet på Famna, och sa efter starten:
– Det jag spontant tog med mig var ju att det verkligen finns ett stort behov att jobba med digital kompetensutveckling hos samtliga. Det här är ett projekt helt rätt i tiden utifrån vad omvärlden förväntar sig och de behov de själva ser och upplever.

De elva verksamheter som ingår i satsningen är

På verksamheterna har man ur sin personal utsett 18 eHälsocoacher, som de närmaste åren kommer arbeta deltid med eHälsoprojektet.

De 18 eHälsocoacherna är sjuksköterskor, undersköterskor, administratörer, arbetsterapeuter, kvalitetsutvecklare, och är med sina kollegor oftast väldigt nära sina patienter, brukare och boende.

– Det var ett fantastiskt engagerat och drivet gäng som samlades, som verkligen ville poängtera alla möjligheter de ser med detta projekt, sa Viktoria efteråt.

Syftet är att höja kompetensen hos medarbetarna den kvinnodominerade vården om den nya teknikens möjligheter, och även att vara med och skapa de attraktiva arbetsplatser som behövs för att locka framtidens medarbetare.

Projektet har stöd från Europeiska Socialfonden (ESF).

EU_flagga_EurSocfond_cmyk arial_700

– eHälsa kan hjälpa våra medlemsverksamheter och personalen att bedriva en bättre, effektivare och mer värdeskapande vård, sa Viktoria Loo Skyman och fortsatte:

– Det här projektet handlar om att jobba med att stärka den grundläggande kunskapen kring IT, teknik och digitala lösningar, lära sig att faktiskt ta tillvara de digitala systemens fördelar och se eHälsa som en naturlig del i verksamhetsutvecklingen.

Det finns över 3000 medarbetare inom den idéburna välfärdssektorn inom Stockholmsområdet, och målet är att nå hälften av dessa medarbetare, höja kompetensen och skapa andra förbättringar för personal och arbetsplatser.

I ett första skede kommer eHälsocoacherna göra undersökningar om kompetensbehov och lösningar, med sikte på jämställdhet, tillgänglighet och likabehandling, som är viktiga mål.

För mer information om projektet, kontakta Viktoria Loo Skyman.

DSCF7196

 

Senast uppdaterad 2019-08-27

Fler nyheter från Famna