Anders malmstenAktuellt, Alla nyheter, Idéburet företagande

Stort engagemang på utbildning i idéburet företagande

Entusiasmen och engagemanget går inte att ta miste på hos de cirka 25 sjuksköterskorna som deltar i den praktiska utbildningen i att starta idéburet inom vårdområdet. Utbildningen är ett tvådagars internat och sker inom ramen för projektet Fler vägar och värden i vården.

– Det är bra med en utbildning för oss som har samma professionsbakgrund och vill starta eget, säger fler av deltagarna, och framför önskemål till kursledningen om att ha en sluten Facebook-grupp för deltagarna där man kan mötas efter utbildningstillfället. Deltagarna kommer från hela landet och ser fördelen med en digital mötesplats.

Anneli Frank, deltagare från Gotland har tänkt ett tag på möjligheten att starta eget.

– Det finns en frihet i att vara egen företagare, säger hon. Jag tror bland annat att det blir bättre kvalitet, men jag har också haft svårt att se hur man ska kunna tjäna pengar. Den här utbildningen  innehåller ju en del om hur man marknadsför sig, det blir bra att få veta mer om det.

Några av deltagarna har redan egna företag och har avtal med exempelvis idéburna aktörer inom vårdområdet, andra har en idé som ännu inte omsatts i verkligheten.

– Det är bra att vi får ta del av varandras kunskap tillsammans med kursledarnas genomgångar, säger fler av dem som vi talar med.

fvv

Elisabet Sannas, t.v. och Kristina Malm Janson från projektet Fler vägar och värden i vården, är huvudansvariga för utbildningsdagarna 19-20 september.

För mer information om projektet och utbildningsdagar i oktober i Uppsala (21-22/10) och Jönköping( 11-12/10), kontakta projektledare Sissella Helgesson.

Mer information om projektet Fler vägar och värden i vården.

 

Sidan uppdaterad 2014-09-20

 

 

 

Senast uppdaterad 2019-08-27

Fler nyheter från Famna