Aleksandra WassoGeneralsekreterarens blogg

Tack Lotta!

17 maj

 

Tack Lotta!

Under mina drygt trettio år på arbetsmarknaden har jag lagt märke till att man lätt får en alldeles speciell relation till personer som man rekryterats av, eller rekryterat själv, och att den ofta visar sig vara så grundmurad att den varar och utvecklas även när man senare får nya roller i arbetslivet.

Lotta Säfström, nyss avgången styrelseordförande för Famna, tillhör för mig kategorin särskilda relationer. Förra våren träffades vi i en rad intervjuer i samband med att styrelsen sökte en ny generalsekreterare till Famna. Ibland var hela AU med, ibland var det bara Lotta och jag. Diskussionerna var alltid intressanta, avspända och givande och – vilket var helt avgörande för mig – med mycket skratt och humor. Jag kan ärligt säga att även om jag inte skulle ha fått jobbet, hade jag haft med mig ett mycket positivt intryck av Famnas styrelse och dess ordförande. Nu fick jag ju uppdraget och därmed chans att också samarbeta med Lotta under ett knappt år. Som ny generalsekreterare har jag ibland behövt handfast vägledning, ibland varit glad att klara utmaningarna helt på egen hand. Lotta har funnits med hela tiden – på lagom långt avstånd. Aldrig mer än ett telefonsamtal bort men heller inte hängandes över min axel eller med behov av att ha koll på allt jag gör. Den perfekta styrelseordföranden med andra ord…

Lotta Säfström avtackades på Famnas årsmöte efter fem år som ordförande och ytterligare ett antal som ledamot, med ett välformulerat och personligt tal av den tillträdande styrelseordföranden Martin Ärnlöv och med safarianknutna presenter, till savanninspirerad musik ur Lejonkungen av Famna. Det var roligt, men ännu roligare är att vi nog fortsätter att ses, eller hur Lotta?

Senast uppdaterad 2016-05-17

Fler nyheter från Famna