Anders malmstenAktuellt, Idéburet företagande, Kvalitet och utveckling, Medlemsnyheter, Okategoriserade

Tillväxt och utveckling – Famnas årsmötesseminarium

 

I det vackra rummet på Postmuseum minglade medlemmar och intresserade från forskarvärld, politik, fack och andra organisationer. Förutom civilministerns tal hölls en spännande genomgång av nuvarande och framtida upphandlingsregler, som i framtiden kan bli betydligt bättre för idéburna verksamheter. Ett diskussionspass handlade om vad som förenar nordiska välfärdsmodeller.

Vi återkommer med referat från seminariets olika deltagare. Ett tips är nedanstående länk till en intressant blogg om Famnas seminarium. Bloggaren Mattias Lundbäck funderar kring civilminister Shekarabis tal som innehöll ”ett högst intressant resonemang om att vinstbegränsningar kan vara ett sätt att undvika detaljstyrning i välfärden.”

Läs gärna bloggen via länk här.

Famnas styrelse omvaldes, se presentation här.

DSCF4220 Shekarabi

Civilminister Ardalan Shekarabi talade om sina visioner kring att stärka idéburna verksamheter inom välfärden.

DSCF4206 Aalborg

 

Torbjörg Aalborg från norska Virke, som talade om “att vara idéburen i ett oljeland”, och det nordiska perspektivet på välfärd och idéburna.

DSCF4211 Englin

Birgitta Englin talade om nordisk välfärdsmodell och idéburnas roll.

DSCF4198 Amir

Amir Daneshpip från juristbyrån Gärde Wesslau gick igenom hur upphandlingsregler kan förändras och förbättras för att stärka idéburna verksamheter inom offentligt finansierad välfärd.

(Publicerad 150522)

Senast uppdaterad 2019-08-27

Fler nyheter från Famna