Aleksandra WassoAktuellt

Tillväxtrapporten 2021 visar ökad omsättning och vinstmarginal

Famnas årliga Tillväxtrapport är färdig. Den visar bland annat att Famnas 102 medlemmar ökade sin sammanlagda omsättning med 4,5 procent och vinstmarginal med 3,7 procent under 2020. I dagens Altinget Civilsamhälle kommenterar generalsekreterare Ulrika Stuart Hamilton resultatet för de idéburna aktörerna i välfärden.

För att nå målet Tio2030, alltså att de idéburna ska utgöra tio procent av det som levereras inom välfärden år 2030, krävs både en högre tillväxttakt och en bättre ekonomisk marginal för investering och utveckling.

– Våra medlemmar får för lite betalt för sina välfärdsinsatser, säger Ulrika Stuart Hamilton i intervjun.

På Altinget Civilsamhälles fråga hur de idéburna ska fortsätta växa, svarar Famnas generalsekreterare:

– Jag önskar att vi får se en propp om idéburen välfärd, som den nya civilministern bör sitta och jobba med nu. Jag ser också att vi från Famnas sida fortsätter att jobba med hur man får bättre syn på idéburen välfärd genom offentlig statistik, genom olika kvalitetsparametrar. Det är rimligt att folk får veta om den idéburna äldreomsorgen är bättre eller sämre än den kommunala och den privata.

Läs Famnas Tillväxtrapport 2021.

Prenumererar du på Altinget Civilsamhälle? Om inte kan du testa gratis fram till den 5 maj 2022. Klicka här och registrera dig.

 

Senast uppdaterad 2022-01-25

Fler nyheter från Famna