Aleksandra WassoGeneralsekreterarens blogg

Trevlig sommar!

Almedalsveckan har avslutats och ledarsidorna är fulla med reflektioner över årets teman. Bland de tusentals evenemangen i Visby var det som vanligt många som handlade om vård och social omsorg och en hel del diskkussioner om flyktingmottande och integration fördes.  Dock var det endast en liten del som fokuserade på den idéburna sektors bidrag till denna del av välfärden.

Truls Neubeck och jag gjorde vårt bästa under ett par tre dagar på plats i Almedalen att rikta uppmärksamheten mot Famnas frågor. För att förstärka spridningen av våra och andras inlägg har Famna nu ett aktivt twitterkonto. Själva har vi också deltagit i diskussionerna i sociala medier. Ett annat nytt inslag är kortare filmer från ett av seminarierna, https://www.youtube.com/channel/UCMqzpbnn2kElxgNr_jNcl-A

I dagarna slutför vi vårt remissvar till ”Palett för ett stärkt civilsamhälle” (SOU 2016:13).

Efter semestern återkommer vi med förnyad energi och kraft. Välfärdsutredningen går då in i ett slutskede och vårt uppdrag är att försöka få utredaren Ilmar Reepalu att faktiskt leverera det som står i hans direktiv: bättre villkor för idéburen välfärd.

Och glöm inte att du som Famna-medlem är hjärtligt välkommen till vår stora medlemskonferens i Falköping 26-27 oktober. Notera datumen, mer information kommer.

Nu gör bloggandet och twittrandet lite paus till ungefär mitten av augusti.

Trevlig sommar!

Senast uppdaterad 2016-07-11

Fler nyheter från Famna