Aleksandra WassoOkategoriserade

Två nya medlemmar i Famna

Famna hälsar två nya medlemmar, FrykCenter och Randiga Huset, varmt välkomna. Vi ser fram emot att ta del av dessa idéburna organisationers viktiga arbete och tillsammans uppnå vår målsättning, att den idéburna välfärden ska stå för 10 procent av välfärden år 2030.

Lite kort om de två nya medlemmarna:

FrykCenter:

Beläget i natursköna Frykdalen, Värmland med närhet till skog och vildmark, bedriver FrykCenter rehabilitering i internatform inom neurologi. Med över 40 års erfarenhet strävar FrykCenter efter professionalism, att ständigt förbättras, att skapa trygghet samt ett gott bemötande.

FrykCenters värdegrund är förankrad i en humanistisk människosyn, vilket innebär att alla människor är unika och har lika värde. Arbetet sker i team och behandlingen anpassas utifrån personens önskemål och förutsättningar. Läs mer här.

Randiga Huset

Randiga Huset är en barnrätts- och stödorganisation. Med verksamheter i Stockholm och Göteborg, arbetar Randiga Huset med bland annat enskilda stödsamtal och anordnar mötesplatser och stödgrupper för barn och unga som har eller kommer förlora en viktig person i dödsfall.

Deras vision är att skapa ett skyddsnät för målgruppen och på sikt öka psykisk hälsa hos barn och unga samt att bidra till social och politisk förändring. Läs mer här

Senast uppdaterad 2022-06-17

Fler nyheter från Famna