Anders malmstenMedlemsnyheter

Ulrika Stuart Hamilton ny generalsekreterare för Famna

 

Ulrika Stuart Hamilton har arbetat som opinionsbildare och som chef under lång tid, och med anknytning till offentliga samtalet.

Ulrika har, innan tjänsten som statssekreterare, varit vice VD på Entreprenörskapsforum, analyschef på Företagarna, informationschef på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, informationsrådgivare på Gullers grupp och stabschef hos finansministern.

Det är en person med gedigen erfarenhet av chefskap, analys och opinion som tillträder uppdraget som generalsekreterare på Famna i augusti.

– Vi är oerhört glada över att Ulrika Stuart Hamilton blir Famnas nya generalsekreterare, säger Lotta Säfström, ordförande för Famna.

– Ulrikas breda och mångåriga erfarenhet av intressepolitisk opinionsbildning och det politiska hantverket passar väl in Famnas nästa strategiska fas. Förutsättningarna för idéburna vårdgivare måste ytterligare förbättras.

– Det krävs en aktiv politik för detta i Sverige, precis som det har skett i flera andra europeiska länder. De idéburna organisationerna har mycket att tillföra samhället, lokalt och nationellt.

– Det är med stor ödmjukhet och glädje som jag tackat ja till det viktiga uppdraget att arbeta för den idéburna vården och omsorgen, säger Ulrika Stuart Hamilton.

– Ödmjukhet därför att denna del av civilsamhället är ny för mig; glädje – och extra arbetslust – därför att en rad frågor och utvecklingsmöjligheter i stöpsleven gör rollen som generalsekreterare på Farma särskilt betydelsefull de närmaste åren.

Ulrika Stuart Hamilton tillträder tjänsten som Famnas generalsekreterare den 24 augusti. Hon efterträder Lars Pettersson som suttit 11 år vid rodret som generalsekreterare på Famna. Lars går vidare till ett friare liv som pensionär och med vissa uppdrag för Arbetsgivaralliansen och KFO.

 

För kontakt ring Ingemar Olsson, 070 585 57 67

 

(Publicerad 150629)

 

Senast uppdaterad 2015-06-29

Fler nyheter från Famna