Anders malmstenAktuellt, Kvalitet och utveckling, Medlemsnyheter

Utvecklingsmedel till Famnas kompetensforum i eHälsa

 

Den Europeiska Socialfonden (ESF) har utlyst stöd till projekt som främjar kompetensutveckling och ökar omställningsförmågan för arbetsplatser och för individer. Famna har tillsammans med tio medlemsverksamheter i Stockholm sökt medel för att möta de kompetens- och utvecklingsbehov som finns inom vård och omsorg.

Medverkande Famnamedlemmar är: Bosse råd, stöd och kunskapscenter, Bräcke Diakoni, Danvikshem, Ersta Diakoni, HSB Omsorg, Löjtnantsgården, Skyddsvärnet, Stockholms Stadsmission, Stockholms Sjukhem och Stora Sköndal.

Inom Stockholmsområdets finns över 3000 medarbetare inom idéburen vård och omsorg, och den tekniska och demografiska utvecklingen ökar kraven på nya kompetenser både för anställda och verksamheter.

Viktoria Loo Skyman, som är utvecklingsledare på Famna, säger:

– Det här är en fantastisk möjlighet att kunna möta våra medlemsverksamheters behov, och det ska bli roligt att få arbeta med utvecklingsfrågor inom IT, eHälsa och digital utveckling som är så viktiga för våra medlemmar.

Truls Neubeck, som är kvalitetsansvarig på Famna fyller i:

– Det är roligt att Famna som idéburen aktör får resurser att jobba med de här frågorna som skapar värde i vardagen för patienter och brukare. På det här sättet kan vi från Famna få möjlighet att koppla ihop det nationella eHälsoarbetet med medlemmarnas utvecklingsarbete.

 

(Publicerad 151002)

Senast uppdaterad 2019-08-27

Fler nyheter från Famna