Aleksandra WassoAktuellt

Välkommen till Falköpingskonferensen 2022

Det går fortfarande att skriva upp sig på reservlistan inför Falköpingskonferensen 2022!

Det är äntligen dags för vår uppskattade medlemskonferens i Falköping igen efter ett par års pandemiuppehåll. Årets tema är tillväxt och utveckling. Vi kommer att ha ett digert program, både i plenum och mindre seminarier. På kvällen 9 november väntar en härlig trerätters middag på Kurorten Mösseberg och underhållning av Ersta Rock.

Missa inte årets bästa tillfälle till inspiration, kunskapsutveckling och nätverkande!

 

Program

Vi kommer bland annat att diskutera:

 • Trender och förändringar som formar vår framtid
 • Nya möjligheter för idéburen välfärd 2023: Vad innebär de nya LOU- och LOV-reglerna?
 • Att vara idéburen arbetsgivare i välfärden.
 • Samverkan mellan Arbetsförmedlingen och idéburen sektor.
 • Konsten att samverka inom idéburen sektor.
 • Det salutogena ledarskapet och den goda arbetsplatsen.
 • Idéburen regi – vilken betydelse har det för kvaliteten i verksamheten?
 • Data- och insiktsdriven inkludering – hur man går från att prata till att utöva inkludering.
 • Idéburen sektor i arbetsmarknadspolitiken.

Fullständigt program kommer inom kort.

Medverkande

Bobo af Ekenstam, vd Docere Intelligence. Bobo har bland annat skrivit boken Förändringsprincipen som handlar om hur man analyserar omvärlden och förändrar sin organisation i takt med omvärldens föränderliga krav. Bobo ger oss en framtidsspaning av vår omvärld, med fokus på idéburen välfärd.

Carl Dahlström, professor vid statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. Carl har tillsammans med forskarkollegor genomfört jämförande studier om hur olika organisations- och ägarformer påverkar kvalitet i äldreomsorgen.

Anders Hanson, författare och konsult inom ledarskap och hälsa. Anders har bland annat skrivit om Salutogent ledarskap (2010) och Salutogen kultur (2015).

Suzan Hourie Lindberg, vd och medgrundare till The Social Few, en data- och insiktsdriven tillväxtpartner med digital spetskompetens som arbetar för ett mer inkluderande Sverige.

Helena Wihlborg, projektledare på Stockholms Stadsmissioner verksam inom projektet Baba som syftar till att hjälpa unga upp till 20 år som kommit ensamma till Sverige och hamnat utanför samhället med exempelvis mötesplatser och stödjande samtal.

Emma Vento, verksamhetschef på Stiftelsen Gyllenkroken som erbjuder boenden och social gemenskap för personer med psykisk funktionsnedsättning samt stöd och råd till anhöriga.

Flera experter från Famna och Fremia deltar också i programmet.

 

När?

Start onsdag 9 november, kl 11.30

Avslut: torsdag 10 november, kl 15.00 (ordinarie konferensprogram slutar efter lunch med efterföljande medlemsmöte för Famnamedlemmar, Famna om tio år).

Arrangörer?

Famna och Fremia

Var?

Konferensprogrammet hålls på Hotell Falköping, Medborgarplatsen 1, Falköping.
Konferensmiddag hålls på Kurorten Mösseberg, Mössebergsparken 34, Falköping.

För vem?

Vi vänder oss i första hand till Famnas och Fremias medlemsorganisationer inom idéburen välfärd. Du som deltar är troligen verksamhetsledare eller har en annan ledande position i organisationen.

 

Konferensavgift

Medlem i Famna och/eller Fremia: 1 600 kronor
Icke medlem: 3200 kronor
Priserna är exklusive moms

I priset ingår fullt konferenspaket inklusive seminarier, plenumpass och underhållning samt två luncher, en trerätters middag, frukost och möjlighet att träffa andra ledande personer i sektorn.

OBS: Kostnad för boende tillkommer. Boendet bokas separat (se nedan).

 

 

Anmälan

Anmälan sker via formulär här:

Senaste dag för konferensanmälan är 17 oktober, först till kvarn gäller.

Senaste datum för avbokning är den 24 oktober. Om du inte avbokat dig, debiteras hela avgiften. Du kan överlåta din plats till en kollega kontakta då falkoping@famna.org.

OBS: Boende bokas separat (se nedan).

 

Boende

Boende bokas separat och ingår inte i konferensavgiften! Boka via bokning@kurortenmosseberg.se så faktureras boendet i samband med konferensavgiften.

Boende:

 • Dubbelrum 910 kronor/person.
 • Enkelrum 1 510 kronor/person.
 • Dubbelrum som enkelrum 1 870 kronor/person

Alla priser är exklusive moms.

 

Vi har reserverat rum på ett antal hotell i Falköping. Endast ett fåtal enkelrum finns, du som har möjlighet att dela med en kollega, gör gärna det! Famna och Fremia står för busstransporter mellan konferensanläggningen och hotellen (som är bokade via bokning@kurortenmosseberg.se).

Tips på hotell i närheten av Falköping: Skara (Hotell Jula & Stadshotellet) och Skövde (Hotell Skövde och Karstorp Hotell) cirka 30 min från Falköping.

 

Frågor?

Vid frågor om konferensen kontakta falkoping@famna.org

Senast uppdaterad 2022-11-14

Fler nyheter från Famna