Anders malmstenAktuellt, Medlemsnyheter, Möten och arrangemang

Välkommen till viktigt medlemsmöte 27 november

Tillsammans med Forum – idéburna organisationer med social inriktning bjuder Famna in till ett stort medlemsmöte hela onsdagen den 27 november på Norra Latin i Stockholm.

Vid Famnas årsmöte i maj diskuterades Tio2030 och civilsamhällets samlade styrka. Forum har haft motsvarande diskussioner vid medlemslunch i april och medlemsmöte i juni. Båda organisationernas styrelser har arbetat vidare med slutsatser och idéer från dessa tillfällen. Nu vill vi träffa er för en lägesuppdatering och fortsatta diskussioner.

Famnas styrelseordförande Martin Ärnlöv inleder tillsammans med Patrik Schröder, som har motsvarande roll i Forums styrelse. En av de viktiga programpunkterna är Inger Helene Venås, direktør Virke ideell og frivillighet i Norge, som berättar hur branschfrågor, intressepolitik, påverkansarbete och arbetsgivarservice samsas i en och samma organisation. Läs mer om Virke här.

I Norge är frivillighet lika betydelsefullt som i Sverige, medan idéburen sektor är nästan tre gånger så stor som i vårt land – och växande. Vad är hemligheten? Vad kan vi lära?

Viktig information. Medlemsmötet pågår mellan klockan 10.00 och 16.00. Det är gratis för Famnas och Forums medlemmar. Dock blir det en liten avgift för lunchen. Norra Latin ligger på Drottninggatan 71B. Anmäl dig senast den 20 november via den här länken

Senast uppdaterad 2019-11-14

Fler nyheter från Famna