Aleksandra WassoAktuellt

Var med och skapa lika villkor för civilsamhället i Europa!

Giva Sverige publicerar en nyhet på sin webbplats: Europeiska Kommissionen ber om hjälp från civilsamhällesorganisationer. De vill att vi tycker till om ett lagförslag som bland annat omfattar ett harmoniserat regelverk och en gemensam europeisk organisationsform för civilsamhället för att stärka sektorns möjligheter.

Giva Sverige menar på att detta förslag kommer åtgärda många av de problem som civilsamhällesorganisationer som agerar i flera länder behövt dras med i och med den gamla lagstiftningen, och ju fler åsikter som kommer in från civilsamhället desto bättre!

Vi vill ha åsikter även från Famnas medlemmar, och all feedback måste in senast den 28 oktober. Läs inlägget på Giva Sveriges egna webb här! Där hittar ni även en länk där ni kan lämna er individuella feedback.

Och ifall ni vill veta mer kommer EFA (European Fundraising Assocication) bjuda in till ett webbinarium 11 oktober med Sergey Lagondinsky, en av de drivande parlamentarikerna bakom förslaget. Webbinariet  ger en översikt över det förslag som Europaparlamentet framfört och information om initiativet för att ge input från ideell sektor. Läs mer om webbinariet och anmäl dig här.

Senast uppdaterad 2022-09-29

Fler nyheter från Famna