Kugghjulets kommande aktiviteter

Kugghjulet ordnar föreläsningar, workshops och seminarier inom olika områden som ger ASF bättre förutsättningar att drivas på ett hållbart sätt över tid, såsom exempelvis ledarskapsutbildning, Motiverande samtal (MI) och affärsrådgivning på plats. Kompetensutvecklingsinsatserna vänder sig till verksamhetsledare och anställda på ASF i Stockholms län.

 

Baristautbildning

Kugghjulet erbjuder ytterligare en omgång av den mycket
uppskattade baristautbildningen på Johan & Nyström.

Det är en tvåtimmars utbildning för caféer som ger en bra grund i baristayrket. Fokus ligger på smak och espressobryggning, men ni kommer även få kunskaper om mjölkskumning samt underhåll av maskinen.

Utbildningen hålls 6 mars, kl. 9-12.

 

Inspiration och utbildning kring försäljning

Det här är ett tillfälle att få nya kunskaper kring hur ni kan bedriva försäljning på rätt sätt samt inspireras av enkla tips för att öka den. Vi börjar dagen med en rundvandring på PMU i Norsborg, där verksamhetsledaren Pär berättar om hur de har lyckats öka försäljningen i deras secondhand butik. Sedan fortsätter vi med en utbildning som hålls av Elisabet Sannas från Nyföretagarcentrum.

Utbildningen hålls 10 mars, kl. 13-17.

 

Grundläggande utbildning i LOU

Utbildningen hålls av Visma och tar upp följande områden:
offentlig sektor som kund, upphandlingslagar, inköpsprocessen, upphandlingsdokument, m.m. Utbildningen varvar teori med praktiska delar och du får möjlighet att vässa ditt anbudsskrivande och därmed öka förutsättningarna att vinna nästa offentliga upphandling.

Utbildningen hålls 11 mars, kl. 9-16.

 

Utbildning om marknadsföring

Denna utbildning handlar om hur du kan bygga ett ideellt
varumärke som är relevant, uthålligt och starkt. Här får du möjlighet att utforska vad som är unikt för just ditt ASF och hur du kan lyfta fram det i er marknadsföring.

Utbildningsledaren är Fredrik Lundgren från PwC, som kommer att ge er konkreta tips och verktyg för att bygga ett varumärke som är relevant år efter år.

Utbildningen hålls 27 mars, kl. 14-17:30

 

Ledarskapsutbildning

Just nu pågår Långholmens beprövade ledarskapsprogram
som har nu anpassats tillsammans med Kugghjulet för att stärka ASFs roll som leverantör av arbetsträning och särart som företag. Det är 14 deltagare som deltar i insatsen under perioden september 2019 till maj 2020.

Kommande utbildningstillfällen:

  • 30-31 mars
  • 25-26 maj

 

Utbildning i jämställdhet

Jämställdhet ska genomsyra hela samhället – det är en
politisk vision och en lagstadgad målsättning. Genom den här tvådagarsutbildningen får ni ökade kunskaper om jämställdhet och genus, definitioner, begrepp och perspektiv samt samhälle och arbetsmarknad. Därigenom får ni verktyg för att kunna styra era verksamheter jämställt och hållbart.

Utbildningen hålls:

  • Del 1: 14 april, kl. 9-16
  • Del 2: 12 maj, kl. 9-16

 

Handledarutbildning

I vår får ni som har missat en eller ett par delar av
Kugghjulets handledarutbildning möjlighet att ta igen det ni har missat och få era diplom. Uppsamlingsheatet erbjuds enbart till er som har påbörjat men inte slutfört handledarutbildningen.

De som är aktuella för detta kommer att få ett mejl med inbjudan och information i början av 2020.

 

Kvalitetssäkring

Kugghjulets facilitator på Blå vägen

Just nu erbjuder vi kvalitetssäkrings workshoppar på plats hos er. Kugghjulets facilitator leder processen genom att stödja er att ta fram information och identifiera behov samt att inspirera till förbättring. Målet är att medarbetarna aktivt jobbar med utveckling av arbetsträningsprocesserna för att säkerställa att företaget har ett standardiserat erbjudande av arbetsträningstjänster av god kvalité.

För mer information och intresseanmälan,
kontakta kugghjulet@famna.org.

 

 

Vi skickar ut inbjudan till alla våra aktiviteter per mejl till anställda hos Kugghjulets medlemmar som vi har mejladresser till. Saknar du inbjudan till någon av våra aktiviteter? Hör av dig till oss.

 

Senast uppdaterad 2020-02-20

Dela: