Anders malmstenAktuellt, Kvalitet och utveckling, Medlemsnyheter

Vårens största innovationsträff?

Det projekt som fick många åhörare och mängder av positiv feedback i Göteborg handlade om Personcentrerad Dokumentation och Uppföljning, PDU. Bakom denna knappt upphetsande titel döljer sig dock flera storheter. De handlar om metod och system som har mål att skapa en unikt personcentrerad äldreomsorg, det vill säga så att en person får det avsedda omhändertagandet, och att utveckling och uppföljning sker av omsorgsinsatserna för den personen.

Det är Bräcke diakoni som står för just detta exempel och som utvecklat sin PDU för att kvalitetssäkra omsorgen om de äldre.

Sammanlagt kommer (lyckotal?) 13 innovationsexempel presenteras den 2 juni på ABF-huset i Stockholm.

Jenny Hjalmarson på Famna säger att den här dagen är ett alldeles speciellt tillfälle att träffa andra intresserade människor, från vårdpersonal till forskare och myndighetsrepresentanter, som alla delar ett engagemang och intresse för utveckling inom idéburen vård och omsorg.

Det kommer vara möjligt att i avslappnad form diskutera vad som händer och vilka slags steg vi ser framåt på innovationsvägen.

Exempel på arbetsplatsnära innovationsarbete inom vård och social omsorg handlar om ett flera verksamhetsområden, främst:
* Integration och flyktingmottagande
* Hospice och äldreomsorg
* Socialt företagande och arbetsmarknad
* Personcentrerad aktivitet inom äldreomsorgen
* Kvalitetsarbete
* Dokumentation

Innovationsträffen är öppen mellan kl. 11 och 16, och platsen är ABF-huset på Sveavägen i Stockholm.

Länk till anmälan här.

Länk till programmet här.

Senast uppdaterad 2019-08-27

Fler nyheter från Famna