Anders malmstenAktuellt, Kvalitet och utveckling

Vem blir årets ÅBIS? Var med och utse Årets Bästa Idéburna Samhällsförbättrare 2017!

åbis2016
Årets idéburna samhällsförbättrare 2016: Skyddsvärnets utbildningsprojekt

Så gott som alla branscher och sektorer inom arbetslivet har någon slags utmärkelse eller pris för goda utvecklande insatser. Idéburen sektor och Famna vill inte vara sämre. Därför inrättades 2016 ”Årets Bästa Idéburna Samhällsförbättrare” – en utmärkelse att vara stolt över. Nu är det dags att nominera till 2017 års pris.

En överväldigande majoritet av svenskarna anser att idéburna välfärdsaktörer levererar bra kvalitet (Novus 2017). Än fler vill ha valfrihet och gillar att vinsten återinvesteras. Den idéburna sektorn, där föreningar, organisationer och icke-vinstutdelande företag bedriver vård och social omsorg behövs.

Famna vill stötta de idéburna företagen och se dem växa och utvecklas. Idéburen sektor och Famna inrättade ett nytt pris i fjol, för att uppmärksamma verksamheter som på särskilt sätt bidrar till kvalitet och nytänkande: ”Årets Bästa Idéburna Samhällsförbättrare”. Famnas förhoppning är att skapa en utmärkelse som ger stolthet hos dem som får den och bidrar till inspiration/lärande för en än större krets. Priset delas ut på medlemskonferensen i Falköping och nu är det dags att nominera igen.

Kriterier

Utmärkelsen vill uppmärksamma förnyelse och innovation. Det kan vara något som förbättrat kvaliteten, ökat effektiviteten, bidragit till en hållbar utveckling eller gjort arbetet enklare. Allt i syfte att öka nyttan för dem vi är till för – våra brukare.  Till exempel kan det vara en ny metod, ett nytt arbetssätt, en ny framgångsrik finansieringsmodell eller kanske en teknisk utveckling.

Innovationen/förnyelsen får inte vara mer än tre år gammal och det är viktigt att ni kan berätta om hur den har bidragit till den ökade nyttan för brukarna.

Utmärkelsen kan tilldelas en enskild medarbetare, en arbetsgrupp, enhet eller hel organisation.

Jury

En jury bestående av nedanstående personer kommer att läsa samtliga bidrag och genom motivering utse en medarbetare, arbetsgrupp, enhet eller hel organisation till utmärkelsen.

  • Jenny Hjalmarson, Kvalitetssamordnare och projektchef Famna, Ordförande
  • Jonas Wihlstrand, Socialchef Stockholms Stadsmission.
  • Johanna Adami, Rektor Sophiahemmet Högskola.
  • Truls Neubeck, Verksamhetschef Ideell arena

Pris och utnämning

Utnämningen av ”Årets Bästa Idéburna Samhällsförbättrare” sker under högtidliga former vid Famnas höstkonferens i Falköping den 18-19 oktober. Priset utgörs av äran, diplom och 5000 kronor. Pristagaren får också möjlighet att presentera sig och sina idéer på konferensen. En presentation kommer också att publiceras på Famnas webbplats och spridas i sociala medier.

 

Så, var med att lämna förslag på ”Årets Bästa Idéburna Samhällsförbättrare (ÅBIS)” genom att skicka in en tydlig nominering på högst en A4. Den måste också innehålla en tydlig motivering till ditt förslag.

 

Välkommen med ditt förslag senast fredagen den 29 september till info@famna.se !

Skriv ”Nominering” i ämnesraden!

Senast uppdaterad 2019-08-27

Fler nyheter från Famna