Vi söker praktikanter till HT24

Famna
Nu är det hög tid att söka praktik hos Famna inför hösten 2024. Här hittar du all information om hur det går till och vad du kan vänta dig. Vi ser fram emot att höra från dig!

Varför ändra ett vinnande koncept? Sedan flera år tillbaka samordnar Famna sin rekrytering av praktikanter med bland andra Giva Sverige, Forum, Volontärbyrån och Sveriges stadsmissioner. Varför? Vi har mycket gemensamt. Vi bedriver alla verksamhet för att stärka civilsamhället, demokratin och den idéburna välfärden. Gemensamt är också vårt arbete för att förbättra förutsättningarna för organisationer som varken tillhör den privata eller den offentliga arbetsmarknaden genom t ex påverkansarbete, opinionsbildning och kunskapsspridning. Dessutom sitter vi alla på samma ställe i centrala Stockholm. 

Tillsammans representerar vi en mängd olika civilsamhällesorganisationer som verkar inom allt från organisering och sjukvård till socialt arbete för ekonomiskt utsatta. Under flera år har vi bedrivit praktikprogram för studenter och nu söker vi dig som vill praktisera under höstterminen 2024. Hos oss kommer du få en spännande praktikplats med insyn i flera organisationers arbete, med ett tydligt fokus på civilsamhällets bidrag till demokratin, välfärden och arbetsmarknaden. Genom att skicka din ansökan till oss ansöker du till samtliga sju organisationer.

Vad innebär praktik hos oss?

Du kommer få arbeta med både administrativa och analyserande uppgifter. Det kan till exempel vara att ta fram underlag inför möten, skriva remissvar, hantera kommunikation, läsa och sammanställa utredningar samt olika former av omvärldsbevakning. Rekryteringsprocessen är samordnad för samtliga organisationer och arbetsuppgifterna kan skilja sig beroende på vilken organisation du rekryteras till. Vi tar inför hösten emot flera praktikanter. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som

  • Är i slutfasen av dina studier vid universitet/högskola med samhällsvetenskaplig inriktning
  • Är nyfiken och driven
  • Har ett brett samhällsintresse, gärna ett intresse för civilsamhällesfrågor

 

Det är särskilt meriterande om du:

  • Har kunskaper inom kommunikation, juridik, statsvetenskap, mänskliga rättigheter och nationalekonomi
  • Har digitala färdigheter
  • Studerar på master- eller magisternivå

 

Information om praktiken
När: HT-24. Vi ser helst att du vill praktisera hela terminen.
Hos: Famna, Fremia, Forum, Sveriges stadsmissioner, Giva Sverige, Volontärbyrån och Idéburna skolors riksförbund
Var: Krukmakargatan 21, Stockholm (Volontärbyrån söker även en praktikant placerad i Göteborg)
Ersättning: Praktiken är obetald
Ansökan: Skicka CV och personligt brev till jessica.hagstrom@famna.org.
Skriv PRAKTIKANSÖKAN i ämnesraden.
Deadline: Vi intervjuar fortlöpande. Sista ansökningsdag 14 april.

Har du frågor om praktikplatsen eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Jessica Hagström via jessica.hagstrom@famna.org

Vi ser fram emot att höra från dig!

Några av våra medlemmar